Quantcast
Κυβερνοκατασκοπεία στην Ιταλία - Χάκαραν τα email των Ντράγκι, Ρέντσι, Μόντι - enikonomia.gr
share

Κυβερνοκατασκοπεία στην Ιταλία – Χάκαραν τα email των Ντράγκι, Ρέντσι, Μόντι

δημοσιεύτηκε:

Αφωνη παρακολουθεί από χθες η ιταλική κοινή γνώμη να ξετυλίγεται
μπροστά της το τέλειο σενάριο συνωμοσίας, με στοιχεία πολιτικού μυστηρίου,
οικονομικής κυβερνο-κατασκοπείας και ολίγου… αποκρυφισμού σε στιλ Κώδικα ντα
Βίντσι.



Πρωταγωνιστές
της απίστευτης ιστορίας, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο 45χρονος Τζούλιο
Οκιονέρο και η 48χρονη αδελφή του Φραντσέκα-Μαρία, που συνελήφθησαν χθες στην
Ιταλία με τη συνδρομή του FBI και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συλλογή στοιχείων που
θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ιταλίας, παράνομη πρόσβαση σε
συστήματα πληροφορικής και παράνομες υποκλοπές ηλεκτρονικών επικοινωνιών,
μεταξύ αυτών και τηλεφωνημάτων.






Τα δύο προικισμένα αδέλφια (αμφότεροι πυρηνικοί μηχανικοί) μοίραζαν το χρόνο τους ανάμεσα σε Λονδίνο και Ρώμη, υποκλέπτοντας εδώ και χρόνια τα e-mails των πρώην πρωθυπουργών Ματέο Ρέντσι και Μάριο Μόντι, του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, του επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας (Guardia di Finanza), Σαβέριο Καπολούπο, του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Σακομάνι, και πλήθους ακόμη πρώην και νυν υπουργών, τραπεζιτών, επιχειρηματιών, καρδιναλίων (!), μασόνων (!!), περιφερειαρχών, δικηγόρων, ορκωτών λογιστών, συνδικαλιστών, ακόμη και… ενώσεων δανειοληπτών της Ιταλίας.



Απέκτησαν έτσι, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», κυριολεκτικά στο πιάτο τους τεράστιο πλήθος ευαίσθητων εθνικών δεδομένων και μυστικών της ιταλικής πολιτικής, οικονομικής, εκκλησιαστικής και… μασονικής ελίτ, που πολλές ξένες δυνάμεις θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους. Από ό,τι φαίνεται όμως τα αδέλφια Οκιονέρο δεν ήταν προδότες-κατάσκοποι.

Τους άρεσε απλώς το χρήμα και η άνετη ζωή, καθώς αξιοποιούσαν τις απόρρητες πληροφορίες τους για να πραγματοποιούν επωφελείς επενδύσεις με όχημα την εταιρία τους Westland Securities. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής της ειδικής μονάδας καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ιταλίας (Cnaipic), Ρομπέρτο ντι Λεγκάμι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αδέλφια Οκιονέρο είχαν «χακάρει» πάνω από 18.000 λογαριασμούς και βρέθηκαν στην κατοχή τους 2.000 passwords. Δεν τους αντιστάθηκαν ούτε ο πρωθυπουργικός λογαριασμός του Ρέντσι ούτε το παλιό e-mail του Ντράγκι στην Τράπεζα της Ιταλίας ούτε τα e-mails του Μόντι στο Πανεπιστήμιο Μποκόνι, όπου δίδασκε και στην ιταλική Γερουσία, ούτε ο λογαριασμός του υπουργού Πολιτισμού του Βατικανού, καρδινάλιου Τζιανφράνκο Ραβάζι!

Τα αδέλφια-χάκερ έκαναν όμως το λάθος να στείλουν το κακόβουλο λογισμικό «Eye Pyramid» (εμπνευσμένο από την αποκρυφιστική πυραμίδα με το υποτιθέμενο «μάτι του Θεού», που απεικονίζεται στο αμερικανικό δολάριο) στην ιταλική υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, επιτρέποντάς της να εντοπίσει σταδιακά τα ίχνη τους.
Ο Ντι Λεγκάμι τόνισε ότι σχεδόν το 99% των υποκλαπέντων δεδομένων είχε αποθηκευτεί στις ΗΠΑ.

Ετσι, ύστερα από αίτημα των ιταλικών δικαστικών αρχών, το FBI κατάσχεσε τους επίμαχους σέρβερ και τους έστειλε στην Ιταλία. Οι Ιταλοί ειδήμονες είναι υποχρεωμένοι να τους επιστρέψουν πίσω αφού αντλήσουν και αναλύσουν όλα τα δεδομένα που στοιχειοθετούν τα εγκλήματα των αδελφών Οκιονέρο.

«Ο Τζούλιο Οκιονέρο (σ.σ.: που σημαίνει «μαυρομάτης» στα ιταλικά) είχε εμμονή με την αρχειοθέτηση», τόνισε ο Ντι Λεγκάμι, αποκαλύπτοντας ότι ο επιστήμονας-χάκερ είχε δώσει στο φάκελο υποκλοπών της μασονικής στοάς την ονομασία BROS (Brothers) και στο φάκελο των πολιτικών την ονομασία POBU (Political Business). Yπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι εκτός από τα e-mails είχε εγκαταστήσει αποκωδικοποιητές που παρακολουθούσαν κάθε «κλικ» στα πληκτρολόγια των εξεχόντων Ιταλών, ακόμη και τις ιστοσελίδες όπου σέρφαραν!

Oπως ήταν λογικό, κανένα από τα θύματα της απίστευτης μαζικής υποκλοπής δεν θέλησε να προβεί σε σχόλιο.

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.