Quantcast
"Υποχρέωσή μας να δεχόμαστε πρόσφυγες" λέει το 71% των Αυστριακών - enikonomia.gr
share

“Υποχρέωσή μας να δεχόμαστε πρόσφυγες” λέει το 71% των Αυστριακών

δημοσιεύτηκε:

Η στάση του αυστριακού πληθυσμού στα ζητήματα των προσφύγων, του ασύλου και της ενσωμάτωσης, είναι πολύ πιο θετική από ό,τι κανείς θα υπέθετε, όπως αποδεικνύει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης του ομόσπονδου κρατιδίου της Άνω Αυστρίας, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα επίσημα στην πρωτεύουσα του, το Λιντς.

“Σε ποσοστό 71% οι ερωτηθέντες θεωρούν ως υποχρέωσή μας να δεχόμαστε τους πρόσφυγες και να τους παρέχουμε ανθρώπινη, αξιοπρεπή διαμονή. Δύο στους τρεις εκτιμούν πως τώρα μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει υπεύθυνη δράση”, συνοψίζει τα ευρήματα της δημοσκόπησης στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Ενσωμάτωσης, το μέλος της ομόσπονδης κυβέρνησης της Άνω Αυστρίας, Ρούντι Ανσόμπερ.

Επίσης δύο τρίτα των ερωτηθέντων χαίρονται μπορώντας να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες και σε ποσοστό 59% είναι υπερήφανοι που στην Άνω Αυστρία είναι καλή η φροντίδα που παρέχεται σε αυτούς, ενώ περισσότεροι από τους μισούς εκτιμούν πως η υποδοχή προσφύγων έχει λειτουργήσει πολύ καλά ή μάλλον καλά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, στην Άνω Αυστρία συνολικά 12.975 πρόσωπα ζουν σε 520 καταλύματα του ομόσπονδου κρατιδίου, κατά μέσο όρο 25 πρόσωπα ανά κατάλυμα, ενώ σε πάνω από 10.000 ανέρχεται στο κρατίδιο ο αριθμός των εθελοντών που ασχολούνται με τη φροντίδα των προσφύγων.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης  εάν η Αυστρία θα πρέπει να κλείσει τα σύνορά της και να μην δέχεται πλέον πρόσφυγες, ισοψηφούν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μεταξύ τους οι υποστηρικτές του “Ναι” και του “Όχι”, και το ίδιο ισχύει και για το ερώτημα ως προς το “φόβο” απέναντι στο θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία.

“Το κλίμα στον πληθυσμό σε σχέση με τους πρόσφυγες είναι πολύ καλύτερο από εκείνο που θέλουν να περάσουν κάποιοι” τονίζει ο Ρούντι Ανσόμπερ, επισημαίνοντας πως επιβεβαιώνεται η θέση του για την κατανομή καταλυμάτων αποκεντρωτικά στο κρατίδιο και για την ανάγκη να γίνονται βήματα ενσωμάτωσης από την πρώτη κιόλας ημέρα της βασικής φροντίδας για τους πρόσφυγες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.