Quantcast
China Northern Rare Earth High-tech: Δραστική μείωση κερδοφορίας το 2016 - enikonomia.gr
share

China Northern Rare Earth High-tech: Δραστική μείωση κερδοφορίας το 2016

δημοσιεύτηκε:

H μεγαλύτερη κινεζική εταιρία ορυχείων με αντικείμενο την εξόρυξη σπάνιων γαιών (China Northern Rare Earth High-tech Co., Ltd.) αναμένει δραστική μείωση των καθαρών κερδών της για το 2016, καθώς την προηγούμενη χρονιά βρέθηκε αντιμέτωπη με τη μείωση της ζήτησης των προϊόντων της, τη στασιμότητα των τιμών, αλλά και την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Τα καθαρά κέρδη της, αναμένεται να μειωθούν δραστικά σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% στα 47,21 εκατομμύρια δολάρια το 2016, έναντι του οικονομικού μεγέθους τους, το 2015, σύμφωνα με σημερινή οικονομική αναφορά της εταιρίας για το χρηματιστήριο στη Σαγκάη.

Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να είναι στα 0,09 γουάν, παραμένοντας σταθερά σε σύγκριση με το 2015.

Η εταιρία αποδίδει τη δραστική αυτή μείωση της κερδοφορίας της, στην αύξηση του κόστους παραγωγής, στη μείωση των διεθνών τιμών για τις σπάνιες γαίες, αλλά και στη μείωση της ζήτησης. Σύμφωνα με την εταιρία, η έξαρση του διεθνούς ανταγωνισμού κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Η τιμή των μετοχών της, μειώθηκε χθες κατά 1,15% στα 12,07 γουάν.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ορυκτών διεθνώς. Οι εξαγωγές της, παρουσίασαν ετήσια αύξηση κατά 34,2% από πλευράς όγκου, το 2016, ενώ η οικονομική αξία τους, μειώθηκε κατά 2,7% την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.