Quantcast
Κινέζος αξιωματούχος απολύθηκε επειδή χαρακτήρισε τον Μάο ... διάβολο! - enikonomia.gr
share

Κινέζος αξιωματούχος απολύθηκε επειδή χαρακτήρισε τον Μάο … διάβολο!

δημοσιεύτηκε:

Ένας αξιωματούχος στη βόρεια Κίνα απολύθηκε επειδή χαρακτήρισε «διάβολο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον ιδρυτή της σύγχρονης Κίνας Μάο Τσετούνγκ και τον ετήσιο εορτασμό των γενεθλίων του Μάο «την μεγαλύτερη καλτ δραστηριότητα στον κόσμο».

Σε ανακοίνωσή της αργά χθες το βράδυ, η Υπηρεσία Πολιτισμού, Ραδιοφώνου, Ταινιών, Τηλεοράσεως, Τύπου και Εκδόσεων της Σιτζιασουάνγκ αναφέρει ότι ο υποδιευθυντής της Σούο Τσούνε απολύθηκε για “λανθασμένα σχόλια που ανήρτησε” στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης της Κίνας Weibo (το αντίστοιχο Twitter) και για “σοβαρή παραβίαση της πολιτικής πειθαρχίας”.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι ο Σούο πρέπει να “αναλογιστεί εις βάθος” τα λάθη του.

Παρότι η ανάρτηση του Σούο διαγράφηκε, φωτογραφίες της ανάρτησης εξακολουθούν να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει τον Σούο για να σχολιάσει.

Η εφημερίδα Global Times, η οποία είναι έκδοση της επίσημης εφημερίδας του κόμματος People’s Daily, έγραψε ότι διαγράφηκε και ο λογαριασμός του Σούο στο Weibo.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ένας κινέζος καθηγητής απολύθηκε εξαιτίας ενός άρθρου γνώμης που είχε αναρτήσει τον Δεκέμβριο, το οποίο ήταν επικριτικό για τον Μάο κατά την 123η επέτειο από τη γέννησή του.

Ο Μάο, ο οποίος πέθανε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1976, εξακολουθεί να τιμάται επισήμως από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα ως ο ιδρυτής της σύχρονης Κίνας και το πρόσωπό του εμφανίζεται σε κάθε χαρτονόμισμα γιουάν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.