Quantcast
Νέα σεισμική δόνηση στην Ιταλία- Εκκενώνεται το μετρό - enikonomia.gr
share

Νέα σεισμική δόνηση στην Ιταλία- Εκκενώνεται το μετρό

δημοσιεύτηκε:

Εκκενώνεται το μετρό της Ρώμης μετά τη δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Από όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.



Στην ευρύτερη περιοχή του Αματρίτσε το επίκεντρο του σεισμού στην κεντρική Ιταλία


Το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε στις 10:25 το πρωί την κεντρική Ιταλία επανακαθορίσθηκε, πριν από λίγο, στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αματρίτσε (στο χωριό Καπιτινιάνο), η οποία είχε πληγεί ήδη, με τραγικό τρόπο, από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο. Το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωλογίας υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στους 5,3 βαθμούς και το εστιακό βάθος του 9 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν έχουν διαπιστωθεί μόνον μικρές καταρρεύσεις στην περιοχή του Αματρίτσε (η οποία είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από τους σεισμούς του περασμένου καλοκαιριού), αλλά προς το παρόν δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες.



Το μέγεθος της δεύτερης σεισμικής δόνησης, η οποία έπληξε σήμερα την περιοχή της κεντρικής Ιταλίας γύρω από το χωριό Αματρίτσε, ήταν 5,6 βαθμοί. Στην Ρώμη, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση του μετρό, ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν και τα σχολεία της πόλης Ριέτι. Στις 11:26 (τοπική ώρα) σημειώθηκε μια νέα, τρίτη σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή και στην Ρώμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.