Quantcast
Η Χίλαρι θα κέρδιζε τον δημαρχιακό θώκο της Ν. Υόρκης αν έθετε υποψηφιότητα- Δημοσκόπηση - enikonomia.gr
share

Η Χίλαρι θα κέρδιζε τον δημαρχιακό θώκο της Ν. Υόρκης αν έθετε υποψηφιότητα- Δημοσκόπηση

δημοσιεύτηκε:

Η Χίλαρι Κλίντον θα κέρδισε με ευρύ προβάδισμα τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης, εάν αποφάσιζε να θέσει υποψηφιότητα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, η οποία γνώρισε την ήττα από τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ, θα ήταν η νικήτρια στις εκλογές για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης εξασφαλίζοντας ποσοστό 49% των ψήφων έναντι 30% του απερχόμενου δημάρχου, του επίσης Δημοκρατικού Μπιλ ντε Μπλάζιο, που ελπίζει στην επανεκλογή του το Νοέμβριο, καταδεικνύει η δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac.

Αντιθέτως, εάν η Κλίντον δεν αποφάσιζε να ασχοληθεί εκ νέου με την πολιτική και δεν διεκδικούσε τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης, ο ντε Μπλάζιο θα επανεκλεγόταν απουσία άλλων υποψηφίων που θα μπορούσαν να τον απειλήσουν.

«Οι Νεουορκέζοι δεν λατρεύουν τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο, όμως δείχνουν να τον προτιμούν σε σύγκριση με άλλες πιθανές επιλογές—με εξαίρεση την Χίλαρι Κλίντον, που είναι πιθανόν μια αδύνατη επιλογή» σχολίασε ο αναπληρωτής διευθυντής του Quinnipiac, Τιμ Μαλόι σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αυτή η δημοσκόπηση είναι η πρώτη μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Κλίντον για την θέση της δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Ακόμα κι αν οι σχολιαστές αλλά και συνεργάτες της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό, η ίδια η Κλίντον, η οποία είναι πολύ επιλεκτική στις δημόσιες εμφανίσεις της μετά τις εκλογές, δεν έχει κάνει καμία δήλωση για να διαψεύσει τις σχετικές φήμες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.