Quantcast
Χάμοντ: Η κυβέρνηση Τραμπ προκαλεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα στην ΕΕ απ΄ό,τι το Brexit - enikonomia.gr
share

Χάμοντ: Η κυβέρνηση Τραμπ προκαλεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα στην ΕΕ απ΄ό,τι το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό να προκαλέσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση παρά η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την Ένωση, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

«Το Brexit έχει φέρει αβεβαιότητα. Νομίζω πως η αλλαγή κυβέρνησης στις ΗΠΑ έχει φέρει ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Χάμοντ σε μια συζήτηση για την ΕΕ στο ελβετικό θέρετρο Νταβός.

Ο Χάμοντ, πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε πως οι χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν μεγάλες διαφορές όσον αφορά το πόσο μεγάλη θεωρούν ότι είναι η απειλή που θέτει η Ρωσία.

«Οτιδήποτε αλλάζει το εγκαθιδρυμένο στάτους κβο μιας Ευρώπης που ζει με τη Ρωσία ως γείτονα, αλλά ζει υπό μια προστατευτική ομπρέλα ασφαλείας των ΗΠΑ, όπως και γίνεται… θα επηρεάσει τη δυναμική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί αργότερα σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και έχει προκαλέσει ανησυχία για το πώς οι χώρες μοιράζονται το κόστος της παροχής ασφάλειας μέσω της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.