Quantcast
Συνεχίζονται οι έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα - enikonomia.gr
share

Συνεχίζονται οι έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα

δημοσιεύτηκε:

Η Τσόι Σουν-σιλ, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα, υποστήριξε σήμερα την αθωότητά της, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να ομολογήσει με τη χρήση βίας, υπό το βάρος της ανακριτικής διαδικασίας.

Η γυναίκα κατηγορείται ότι είχε εμπλοκή σε κρατικές υποθέσεις μέσω της φιλίας της, με την πρόεδρο Παρκ Γκέουν-χε, ενώ διαμαρτυρήθηκε καθώς βρίσκονταν στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση και πριν την σπρώξουν σε ασανσέρ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τη συνόδευαν.

Ο χρόνος πιέζει για την ολοκλήρωση των ερευνών, καθώς ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Νότιας Κορέας, υποστήριξε ότι η δίκη για την αποπομπή της προέδρου Παρκ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Μαρτίου, καθώς ο ίδιος κι ένας άλλος δικαστής συνταξιοδοτούνται, με συνέπεια τη μείωση του αριθμού των δικαστών από εννέα σε επτά. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει ερωτηματικά για την ορθότητα της απόφασης του δικαστηρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.