Quantcast
Ραχόι: Θα ήταν συμφορά μία εκλογική νίκη της Λεπέν ή του AfD - enikonomia.gr
share

Ραχόι: Θα ήταν συμφορά μία εκλογική νίκη της Λεπέν ή του AfD

δημοσιεύτηκε:

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα πως ενδεχόμενη νίκη της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές ή του αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD στη Γερμανία θα ήταν μια «συμφορά», που θα σήμαινε «την καταστροφή της Ευρώπης».

«Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, θα ήταν μια συμφορά, θα σήμαινε απλούστατα την καταστροφή της Ευρώπης», δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι στον ραδιοσταθμό Onda Cero, όταν του ζήτησαν να φανταστεί πως στη Γαλλία ανεβαίνει στην εξουσία η Μαρίν Λεπέν και στη Γερμανία κυβερνά η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Η κυρία Λεπέν ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα (για ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρώπη), θέλει απλούστατα να εγκαταλείψει την Ευρώπη, σαν αυτή να ήταν η πηγή όλων των κακών. Θα ήθελα να κάνει μια βόλτα στον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε ο συντηρητικός και φιλοευρωπαίος Ραχόι.

«Αυτό δεν θα συμβεί. Είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», πρόσθεσε. Εξέφρασε την ελπίδα για μια νίκη του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου του συντηρητικού κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί, αφου διαπίστωσε πως «οι σοσιαλιστές δεν πάνε καλά αυτή τη στιγμή» στη Γαλλία.

«Είναι κεφαλαιώδες για το μέλλον της Ευρώπης οι εκλογές να πάνε καλά στη Γαλλία και τη Γερμανία», επέμεινε.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία είναι προγραμματισμένος για τις 23 Απριλίου. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Μαρίν Λεπέν μπορεί να προκριθεί για τον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου.

Στη Γερμανία, η συντηρητική καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθουν στις 24 Σεπτεμβρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.