Quantcast
Κίνα: Το υπουργείο Εμπορίου επέκρινε την Κομισιόν για τους δασμούς σε σωλήνες χάλυβα - enikonomia.gr
share

Κίνα: Το υπουργείο Εμπορίου επέκρινε την Κομισιόν για τους δασμούς σε σωλήνες χάλυβα

δημοσιεύτηκε:

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα των κινεζικών χαλυβουργείων, μετά τα μέτρα κατά του ντάμπινγκ που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ανακοίνωση έγινε μετά τη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει δασμούς κατά του ντάμπινγκ για μία πενταετία σε σωλήνες χάλυβα κινεζικών επιχειρήσεων, με το ύψος των δασμών να κυμαίνεται από 30,7% έως 64,9%.

Ο Γουάνγκ Χετζούν, επικεφαλής της υπηρεσίας για εμπορική έρευνα και διορθωτικά μέτρα του υπουργείου Εμπορίου, δήλωσε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) και ότι η Κίνα ανησυχεί πολύ για τον εμπορικό προστατευτισμό της ΕΕ στον τομέα του σιδήρου και του χάλυβα.

Στην έρευνά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έλαβε υπόψη της γεγονότα και υλικό που δόθηκε από κινεζικές εταιρείες, συνέχισε να χρησιμοποιεί την «άδικη και αδικαιολόγητη» προσέγγιση της τρίτης χώρας, επηρεάζοντας σοβαρά τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών, σημείωσε ο Γουάνγκ. Η κινεζική κυβέρνηση ελπίζει ότι η ΕΕ θα τηρήσει τους κανόνες του WTO και θα σταματήσει την προσέγγιση της τρίτης χώρας, πρόσθεσε.

Η αναιμική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και η μείωση της ζήτησης είναι οι βασικοί λόγοι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τομέας του σιδήρου και του χάλυβα, δήλωσε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες πρέπει να συνεργασθούν για να ξεπεράσουν τα προβλήματα αυτά και να λαμβάνουν περιορισμένα διορθωτικά μέτρα στο εμπόριο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.