Quantcast
Εύλογες χαρακτηρίζει το Πεκίνο τις ανησυχίες για το διάταγμα Τραμπ - enikonomia.gr
share

Εύλογες χαρακτηρίζει το Πεκίνο τις ανησυχίες για το διάταγμα Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα φάνηκε σήμερα να ασκεί ήπια κριτική για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες που αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι η μεταναστευτική πολιτική αποτελεί άσκηση κυριαρχίας, αλλά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη «εύλογες ανησυχίες».

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του που απέστειλε στο Reuters, ανέφερε ότι είχε καταγράψει τις αναφορές για την απόφαση της κυβέρνησης του Τραμπ.

«Η Κίνα πιστεύει ότι η προσαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής εισόδου και εξόδου είναι μια πράξη εντός της κυριαρχίας κάθε χώρας», ανέφερε το υπουργείο.

«Παράλληλα, τέτοιου είδους κινήσεις πρέπει επίσης να λαμβάνουν υπόψη τις εύλογες ανησυχίες των εμπλεκόμενων χωρών», ανέφερε το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Κίνα διανύει την εβδομαδιαία αργία για την έλευση του Νέου Κινεζικού Έτους και οι κρατικές υπηρεσίες παραμένουν κλειστές έως την Παρασκευή.

Η Κίνα προσπαθεί να διαδραματίσει ένα ισχυρότερο διπλωματικό ρόλο στη Μέση Ανατολή και έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με το Ιράν και το Σουδάν, δύο από τις επτά χώρες που βρίσκονται στη λίστα απαγόρευσης εισόδου του Τραμπ.

Στην Κίνα ζουν σήμερα περίπου 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας των Ουιγούρων στην περιοχή Σιντζιάνγκ, στη δυτική Κίνα, όπου η κυβέρνηση λέει ότι αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα με ισλαμιστές μαχητές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.