Quantcast
Προσηλωμένη στο χρονοδιάγραμμά της για το Brexit η βρετανική κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Προσηλωμένη στο χρονοδιάγραμμά της για το Brexit η βρετανική κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:


Η βρετανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μείνει προσηλωμένη στο χρονοδιάγραμμά της για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει να υπενθυμίσει στους βουλευτές την απόφαση που πήρε ο βρετανικός λαός με το δημοψήφισμα του Ιουνίου προτού αυτοί εξετάσουν την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει την έναρξη της διαδικασίας για το Brexit, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Δεκάδες τροπολογίες στη νέα νομοθεσία, που θα επιτρέψει στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να επικαλεστεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας της ΕΕ και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, σχεδιάζεται να εξεταστούν την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, το οποίο μπορεί να καθυστερήσει την έγκριση του νομοσχεδίου.

“Το σημαντικό ήταν το δημοψήφισμα που κάναμε τον Ιούνιο, ο λαός κατέστησε σαφές ότι θέλει να φύγουμε από την ΕΕ και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με αυτό, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ορίσει”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Μέι.

“Η προτεραιότητα που έχουμε είναι να επικαλεστούμε το άρθρο 50 ως τα τέλη του Μαρτίου. Αυτό είναι ένα απλό νομοσχέδιο που μας δίδει την εξουσία να το κάνουμε αυτό”, κατέληξε ο εκπρόσωπος της βρετανής πρωθυπουργού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.