Quantcast
Γιούνκερ: Η Κομισιόν υποστηρίζει σθεναρά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: Η Κομισιόν υποστηρίζει σθεναρά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθησή του ότι το Κυπριακό ζήτημα θα επιλυθεί σύντομα, διατυπώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με έγγραφη απάντησή του, στην επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου.

Συγκεκριμένα, ο Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ τονίζει την υποστήριξη της Κομισιόν στη διαπραγματευτική διαδικασία και δείχνει τον δρόμο για το αίσιο τέλος των διμερών διαπραγματεύσεων.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ προσωπικά υποστηρίζουμε σθεναρά, πολιτικά και τεχνικά, τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών των δύο κυπριακών κοινοτήτων για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και χαιρετίζουμε την πρόοδο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάσκεψη στη Γενεύη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του Ζ. Κ. Γιούνκερ αποτελεί απάντηση σε πρόσφατη επιστολή των δύο ευρωβουλευτών με αφορμή την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων. Ειδικότερα, οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Τάκης Χατζηγεωργίου είχαν ζητήσει από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενεργότερο ρόλο της ΕΕ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι

«το Κυπριακό ζήτημα, πέρα από εθνικό, είναι ευρύτερα ευρωπαϊκό ζήτημα και επιπρόσθετα, η επίλυσή του θα συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε μια ιδιαιτέρως εύθραυστη γεωγραφική ζώνη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.