Quantcast
Μικρότερες μισθολογικές αυξήσεις θα προσφέρουν οι Βρετανοί εργοδότες το 2017 - enikonomia.gr
share

Μικρότερες μισθολογικές αυξήσεις θα προσφέρουν οι Βρετανοί εργοδότες το 2017

δημοσιεύτηκε:

Οι Βρετανοί εργοδότες αναμένουν να προσφέρουν λιγότερο γενναιόδωρες μισθολογικές συμφωνίες φέτος συγκριτικά με το 2016 παρά την αύξηση του πληθωρισμού, ασκώντας ενδεχομένως πιέσεις στις καταναλωτικές δαπάνες όσο προχωρά η χρονιά, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Αγγλίας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι οι εταιρίες αναμένουν πως η μέση μισθολογική συμφωνία θα προσφέρει στους εργαζομένους αύξηση 2,2% συγκριτικά με 2,7% το 2016, αντανακλώντας τις δυσκολίες που μεταφράζονται σε αύξηση του κόστους μετά την περυσινή ψήφο υπέρ του Brexit και την επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης του κατώτερου μισθού στη Βρετανία.

«Η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών παρέμεινε ανθεκτική, αλλά αυτό αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς καθώς αυξάνονται οι τιμές», ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε τακτική έκθεσή της με βάση τις συναντήσεις των τοπικών αξιωματούχων της και περίπου 700 επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι ο ρυθμός αύξησης των μισθών θα αποτελέσει βασικό παράγοντα που θα καθορίσει εάν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια από τα σημερινά, ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 0,25%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.