Quantcast
Γερμανία: Στάση εργασίας από το προσωπικό εδάφους στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Στάση εργασίας από το προσωπικό εδάφους στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου

δημοσιεύτηκε:

Το γερμανικό προσωπικό εδάφους σε δύο αεροδρόμια του Βερολίνου πραγματοποίησε σήμερα στάση εργασίας με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 137 πτήσεις και να σημειωθούν καθυστερήσεις σε πολλές άλλες.

Η στάση εργασίας του προσωπικού εδάφους, που εκπροσωπείται από το συνδικάτο Verdi, πραγματοποιήθηκε στα αεροδρόμια Τέγκελ και Σένεφελντ από τις 06:00 έως 12:00 ώρα Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση μισθών περίπου κατά 10% στα 12 ευρώ την ώρα.

Το Verdi υποστηρίζει πως το προσωπικό εδάφους, που οι αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν το φόρτωμα και το ξεφόρτωμα των αεροπλάνων και την καθοδήγησή τους στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, πληρώνονται πολύ λίγο με δεδομένο ότι η ασφάλεια είναι ύψιστης προτεραιότητας και ο φόρτος εργασίας αυξάνεται λόγω του αυξανόμενου αριθμού των επιβατών.

Ο αριθμός των επιβατών στα δύο αεροδρόμια αυξήθηκε συνολικά κατά 11% το 2016.

Περίπου 500 προσγειώσεις και απογειώσεις είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στα αεροδρόμια του Βερολίνου, δήλωσε εκπρόσωπος των αεροδρομίων, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία.

Το προσωπικό εδάφους πραγματοποιεί επίσης στάση εργασίας στα μικρότερα αεροδρόμια του Αμβούργου και της Στουτγάρδης.

“Είναι ένα επίπεδο αμοιβής για το ποσό της δουλειάς που κάνουμε το οποίο απλώς δεν είναι αρκετό”, δήλωσε στην τηλεόραση του Ρόιτερς στο Τέγκελ ο Ενρίκο Ρούεμκερ, διαπραγματευτής της Verdi.

Οι αεροπορικές εταιρίες που εξυπηρετούν τη γερμανική πρωτεύουσα περιλαμβανομένων της Lufthansa, της easyJet, της Air Berlin και της Ryanair, χρειάστηκε να ακυρώσουν ή να καθυστερήσουν πτήσεις τους.

Αυτή την εποχή είναι δύσκολο να βρεθεί δωμάτιο σε ξενοδοχείο στο Βερολίνο καθώς η πόλη φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα μια εμπορική έκθεση. Η easyJet ανέφερε στην ιστοσελίδα της πως προσφέρει διαμονή σε ξενοδοχεία στο Κότμπους, περίπου 125 χλμ. από το Βερολίνο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.