Quantcast
Στα μέσα Μαρτίου η νέα διάσκεψη για το Κυπριακό - enikonomia.gr
share

Στα μέσα Μαρτίου η νέα διάσκεψη για το Κυπριακό

δημοσιεύτηκε:

Η νέα διάσκεψη για την Κύπρο θα πραγματοποιηθεί ενδεχομένως μετά τις 13 Μαρτίου, δήλωσε ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι στην συνάντηση οι διαπραγματευτές, κύριοι Μαυρογιάννης και Ναμί παρουσίασαν «τις συγκλίσεις, τις ελάχιστες αποκλίσεις, τις μεγάλες αποκλίσεις». Με βάση αυτή την προετοιμασία που έχει γίνει, είπε ο ίδιος, έχουμε ξεκινήσει με τον κ. Ακιντζί τον διάλογο για να δούμε πώς «μετατρέπονται περισσότερες από τις διαφορές σε συγκλίσεις».

Σήμερα συζητήθηκε το θέμα της διακυβέρνησης, στο οποίο ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «υπήρξε μια πρόοδος σχετική, και βεβαίως εναπομένει αρκετή δουλειά να γίνει». Επίσης, δήλωσε ότι η συζήτηση θα γίνεται διασταυρούμενη στα διάφορα κεφάλαια, έτσι ώστε με βάση και τα όσα είχαν συμφωνηθεί από το παρελθόν να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις, πριν από την νέα διάσκεψη.

Σε ερώτηση, αν υπήρξε ενημέρωση από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Άιντε, αναφορικά με τις επαφές του με τις εγγυήτριες δυνάμεις, ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά και συμπλήρωσε ότι υπάρχει «κάποια εικόνα». Η γενική εικόνα είναι ότι η πρόθεση των εμπλεκομένων είναι να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση, είπε. Ωστόσο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτό θα φανεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων για να μην «αρκούμεθα στις διάφορες διαβεβαιώσεις».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.