Quantcast
Αίγυπτος: Η Δανία και η Νορβηγία ήραν τις ταξιδιωτικές οδηγίες τους - enikonomia.gr
share

Αίγυπτος: Η Δανία και η Νορβηγία ήραν τις ταξιδιωτικές οδηγίες τους

δημοσιεύτηκε:

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από κατοίκους της βόρειας Ευρώπης, έγινε αυτές τις ημέρες, με την Πρεσβεία της Δανίας στο Κάιρο να ανακοινώνει ότι άρει τις ταξιδιωτικές της οδηγίες για τους κατοίκους της που επιθυμούν να επισκεφθούν το διεθνούς φήμης θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ, το μαγευτικό Ντάχαμπ, που έχει γίνει γνωστό για τα θαλάσσια σπορ και την πρωτεύουσα του νοτίου Σινά, Αγία Αικατερίνη, όπου και το ομώνυμο ελληνορθόδοξο – θεοβάδιστο σύμφωνα με την παράδοση – Μοναστήρι.

Την ταξιδιωτική της οδηγία ήρε και η Νορβηγία, σύμφωνα με την “Αλ Αχράμ”. Να σημειωθεί ότι το 2009, την Αίγυπτο επισκέφθηκαν τουλάχιστον 100.000 Δανοί τουρίστες και περίπου 40.000 Νορβηγοί, σύμφωνα με τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές.

Εξάλλου, αναμένεται προσεχώς και η επαναλειτουργία των ρωσικών αερογραμμών από και προς την Αίγυπτο, πιθανόν σε ένα περίπου μήνα από σήμερα, όπως έχει αναφερθεί από ρωσικές πηγές τις περασμένες εβδομάδες.

Με αυτά ως δεδομένα, η Αίγυπτος προσδοκά σε μεγάλη ενίσχυση του τουρισμού της για την προσεχή περίοδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων της Χώρας του Νείλου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.