Quantcast
Τιμ Κουκ: Ειδικά εργαλεία ώστε να περιοριστεί ο όγκος των ψευδών πληροφοριών - enikonomia.gr
share

Τιμ Κουκ: Ειδικά εργαλεία ώστε να περιοριστεί ο όγκος των ψευδών πληροφοριών

δημοσιεύτηκε:

Ο Τιμ Κουκ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple, κάλεσε σήμερα τις εταιρείες του τεχνολογικού τομέα να δημιουργήσουν νέα εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διάδοση ψευδών πληροφοριών που έχουν ως στόχο να εξαπατήσουν τους αναγνώστες.

“Εμείς, οι εταιρείες τεχνολογίας, πρέπει να δημιουργήσουμε εργαλεία για να βοηθήσουμε να περιοριστεί ο όγκος των ψευδών πληροφοριών” είπε ο Κουκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. Εξήγησε ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει “χωρίς να καταστρατηγηθεί η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου”.

“Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία, δυστυχώς, οι πιο επιτυχημένοι είναι αυτοί που βάζουν τα δυνατά τους για να συγκεντρώσουν τα περισσότερα «κλικ», όχι εκείνοι που προσπαθούν να διαδόσουν την αλήθεια. Αυτό το πράγμα καταστρέφει τον εγκέφαλο των ανθρώπων. Πάρα πολλοί διαμαρτυρόμαστε για αυτό αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι να κάνουμε”, συνέχισε.

Ο Κουκ δεν διευκρίνισε τι είδους θα μπορούσαν να είναι αυτά τα “εργαλεία” αλλά ζήτησε να γίνει μια “ευρείας κλίμακας εκστρατεία” κατά των ψευδών ειδήσεων, ιδίως στα σχολεία.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Apple έγιναν αφότου το Facebook αποφάσισε τον περασμένο Δεκέμβριο να προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να επισημαίνουν τις ψευδείς πληροφορίες που αναρτώνται στις σελίδες του. Το Facebook είχε κατηγορηθεί ότι διευκόλυνε τη διάδοση “ψευδών ειδήσεων” κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.