Quantcast
Κίνδυνος η πολιτική αστάθεια για την ανάπτυξη στην Ιταλία - enikonomia.gr
share

Κίνδυνος η πολιτική αστάθεια για την ανάπτυξη στην Ιταλία

δημοσιεύτηκε:

Σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,9% για το 2017 και 1,1% για το 2018 αναφέρεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά τις χειμερινές της προβλέψεις για την Ιταλία. Παράλληλα, η Κομισιόν τονίζει ότι «καταγράφει θετικά την δέσμευση που η ιταλική κυβέρνηση ανέλαβε δημοσίως, να λάβει πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα αντιστοιχούν στο 0,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο».

Ο επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε παράλληλα ότι υπάρχει η πρόθεση να συνεχισθεί ο «διαρκής και εποικοδομητικός διάλογος» ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Σύμφωνα με την Κομισιόν, όμως, μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για την οικονομική προοπτική «η πολιτική αστάθεια και η βραδεία προσαρμογή του τραπεζικού τομέα της χώρας».

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί τώρα είναι με ποιο τρόπο η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι εννοεί να προχωρήσει στην λήψη των συγκεκριμένων μέτρων. Μια από τις πιθανότερες οδούς φέρεται να είναι η αύξηση των κρατικών φόρων επί των καπνών και της βενζίνης, αλλά μέρος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση αντιδρά, με έντονο τρόπο, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.