Quantcast
Ενώπιον του Κογκρέσου η επικεφαλής της Fed - enikonomia.gr
share

Ενώπιον του Κογκρέσου η επικεφαλής της Fed

δημοσιεύτηκε:

Η επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Τζάνετ Γέλεν θα μιλήσει σήμερα στο Κογκρέσο για πρώτη φορά από τότε που οι Ρεπουμπλικάνοι ανέλαβαν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου και των δύο νομοθετικών σωμάτων, ενώ επικρατεί μεγαλύτερη ασάφεια για την κατεύθυνση της αμερικανικής οικονομικής πολιτικής απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη μέχρι στιγμής τριετή θητεία της.

Οι λεπτομέρειες της οικονομικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες. Ο ίδιος έχει ανακοινώσει τον περιορισμό του χρηματοπιστωτικού ρυθμιστικού πλαισίου κάνοντας γνωστές λίγες μόνο λεπτομέρειες ενώ δεν υπάρχει σαφήνεια για το μέγεθος, το εύρος και το χρόνο των περικοπών φόρων που έχει υποσχεθεί.

Οι πιθανοί νέοι δασμοί στις εισαγωγές και οι αυξημένες δαπάνες στις υποδομές θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον πληθωρισμό και να οδηγήσουν σε άνοδο το δολάριο, γεγονός που καθιστά ασυνήθιστα δύσκολο για τη Fed να χαράξει μια πορεία για την επιτοκιακή της πολιτική.

«Υπάρχει αρκετά σημαντική αβεβαιότητα για το τι πραγματικά θα συμβεί. Δεν νομίζω ότι πραγματικά γνωρίζει κανείς», δήλωσε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της Fed Στάνλεϊ Φίσερ.

Η Γέλεν αναμένεται εκφωνήσει την εξαμηνιαία ομιλία της ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας στις 10.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας). Αύριο, θα μιλήσει στην αρμόδια επιτροπή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.