Quantcast
Οι Βρετανοί κάτοικοι χωρών της ΕΕ ανησυχούν για τις επιπτώσεις του Brexit στη ζωή τους - enikonomia.gr
share

Οι Βρετανοί κάτοικοι χωρών της ΕΕ ανησυχούν για τις επιπτώσεις του Brexit στη ζωή τους

δημοσιεύτηκε:

Οι περισσότεροι Βρετανοί κάτοικοι χωρών της ΕΕ ανησυχούν ότι το Brexit θα περιορίσει τα δικαιώματά τους στην χώρα της μόνιμης διαμονής τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα.

Περίπου το 43% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι “ανησυχούν πολύ” για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή τους η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ μόλις το 3,8% απάντησε ότι “δεν ανησυχεί καθόλου”.

Τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 5.000 Βρετανών, μόνιμων κατοίκων χωρών της ΕΕ ή της Ισλανδίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, πραγματοποίησε ο ευρωπαϊκός βραχίονας του βρετανικού Φιλελεύθερου κόμματος, το οποίο είχε κάνει εκστρατεία υπερ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Μόνο το 2% των ερωτηθέντων είχε ψηφίσει στο δημοψήφισμα για το Brexit υπερ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 57,6% υπερ της παραμονής. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους δεν είχαν καταφέρει να ψηφίσουν. Πάνω από το 58% απάντησαν ότι δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Οι ερωτηθέντες είπαν ότι θέλουν να διατηρήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο μπλοκ, όπως η διαμονή σε χώρες της επιλογής τους χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια, η ελευθερία των μετακινήσεων και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων είναι μόνιμοι κάτοικοι της Γαλλίας ή της Ισπανίας και ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.