Quantcast
ΕΕ: Χαμηλότερες πωλήσεις σημειώνουν τον Ιανουάριο GM και PSA - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Χαμηλότερες πωλήσεις σημειώνουν τον Ιανουάριο GM και PSA

δημοσιεύτηκε:

Η General Motors και ο όμιλος PSA κατέγραψαν μικρότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιανουάριο σε σχέση με άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, την ώρα που συζητούν την πιθανή εξαγορά των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της GM από την PSA.

Μια συνένωση δυνάμεων μεταξύ της GM και της PSA θα δημιουργήσει μια εταιρία με μερίδιο περίπου 16% στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, μπροστά από τη γαλλική ανταγωνίστρια Renault και πίσω από τη γερμανική Volkswagen.

Οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών οχημάτων της PSA, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων της Peugeot, της Citroen και της DS στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών, αυξήθηκαν κατά 6,5% τον Ιανουάριο, συγκριτικά με 5,3% για τα εμπορικά σήματα Opel και Vauxhall της GM, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA).

Ο όμιλος Volkswagen (VW), σχεδόν ενάμισι χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων, κατέγραψε αύξηση 10% τον περασμένο μήνα, ενώ αντίστοιχο ήταν και το ποσοστό αύξησης για τη Renault, σύμφωνα με τον ACEA. Η Fiat Chrysler Automobiles NV σημείωσε άνοδο 15% και η Ford αύξηση 9,5%. Το σύνολο των ταξινομήσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 10% χάρη στις περισσότερες ημέρες λειτουργίας των εταιριών πώλησης οχημάτων, στα 1,204 εκατ. οχήματα από τα 1,094 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε ο ACEA.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, που σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται σε ξένα χέρια, γνώρισε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, αλλά η ψήφος υπέρ του Brexit έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για τη μελλοντική της ανάπτυξη καθώς υπάρχει η πιθανότητα επιβολής δασμών, γεγονός που θα καταστήσει τα βρετανικά εργοστάσια λιγότερο ανταγωνιστικά. Η Βρετανία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης περίπου 2,9%, το χαμηλότερο ανάμεσα στις επτά μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ τον Ιανουάριο, συγκριτικά με ανάπτυξη περίπου 10% στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.