Quantcast
Το Πεκίνο είναι σθεναρά ενάντια στον προστατευτισμό - enikonomia.gr
share

Το Πεκίνο είναι σθεναρά ενάντια στον προστατευτισμό

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα είναι σθεναρά ενάντια στην αύξηση του προστατευτισμού και θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα των εξαγωγικών της επιχειρήσεων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου

«Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει διπλωματικές διαπραγματεύσεις, θα πιέσει για διάλογο και συνεργασία, θα βοηθήσει τις εγχώριες βιομηχανικές ενώσεις και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αγωγές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σουν Τζιγουέν.

«Παράλληλα, θα καταφύγουμε σε μηχανισμούς διακανονισμού διαφορών εάν κριθεί απαραίτητο», δήλωσε ο Σουν, απαντώντας στα αυξανόμενα διορθωτικά μέτρα για το εμπόριο σε βάρος κινεζικών προϊόντων εν μέσω αδύναμης ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

«Η Κίνα έχει γίνει ο βασικός στόχος προστατευτισμού καθώς συγκεκριμένες χώρες συχνά επιβάλλουν περιορισμούς στα κινεζικά προϊόντα για να προστατεύσουν τις δικές τους βιομηχανίες», δήλωσε ο Σουν.

«Η Κίνα σέβεται το δικαίωμα χρήσης διορθωτικών μέτρων για το εμπόριο αλλά ανησυχεί ιδιαιτέρα για την υπερβολική προστασία που προσφέρουν κάποιες χώρες στις εγχώριες βιομηχανίες πλήττοντας τις κινεζικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Σουν. «Η κατάχρηση των διορθωτικών μέτρων για το εμπόριο δεν συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών των κλάδων …αλλά πιθανώς θα δημιουργήσει προβλήματα στους κανονικούς ρυθμούς του παγκόσμιου και του διμερούς εμπορίου».

Ο Σουν σημείωσε ότι η Κίνα είναι σθεναρά ενάντια σε κάθε είδους προστατευτισμό και είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες με άλλες χώρες μέσω διαλόγου και συνεργασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.