Quantcast
Μέρκελ: Στόχος να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας της Opel αν εξαγοραστεί από την PSA - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Στόχος να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας της Opel αν εξαγοραστεί από την PSA

δημοσιεύτηκε:

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι θα υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας της Opel στη χώρα, την ώρα που εκπρόσωποι των εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανίζονται ανοιχτοί σε μια συζήτηση για την εξαγορά της από τον γαλλικό όμιλο PSA.

“Θα κάνουμε ότι είναι πολιτικά δυνατόν για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τις μονάδες παραγωγής στη Γερμανία” είπε στους δημοσιογράφους η καγκελάριος.

Η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε τη Τρίτη από την ανακοίνωση ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για την εξαγορά από την PSA των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της αμερικανικής General Motors, της “μητρικής” εταιρείας της Opel. Στη συνέχεια διαμήνυσε ότι σκοπεύει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις σε αυτό το ευαίσθητο θέμα για το Βερολίνο.

Ο υφυπουργός Ματίας Μάχνινγκ, που ανέλαβε να παρακολουθεί την υπόθεση της συγχώνευσης είπε στην εφημερίδα Handelsblatt σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι το Βερολίνο θέλει να συνεργαστεί στενά με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των συνδικάτων ώστε να διατηρηθούν οι μονάδες παραγωγής, οι θέσεις εργασίας και οι συμφωνίες που έχει συνάψει η εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Opel, που επίσης δεν ήταν ενήμεροι για την υπόθεση, ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι “έτοιμοι να προχωρήσουν σε εποικοδομητικές συνομιλίες” στην περίπτωση της πώλησης της εταιρείας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.