Quantcast
Η οικονομία και όχι η τρομοκρατία η μεγαλύτερη ανησυχία των Βρετανών - enikonomia.gr
share

Η οικονομία και όχι η τρομοκρατία η μεγαλύτερη ανησυχία των Βρετανών

δημοσιεύτηκε:

Οι Βρετανοί ανησυχούν πλέον περισσότερο για την οικονομία αντί για την τρομοκρατία ή την μετανάστευση, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, γεγονός που υπογραμμίζει πως οι πολίτες αισθάνονται όλο και μεγαλύτερη ανασφάλεια για την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Η έρευνα της εταιρείας Nielsen διαπίστωσε ότι το 28% των Βρετανών ανέφεραν την οικονομία ως μια από τις δύο μεγαλύτερες ανησυχίες τους στο τέλος του 2016, ποσοστό κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

Στο τέλος του 2015, το 20% των ερωτηθέντων είχαν αναφέρει ως δύο μεγαλύτερες ανησυχίες τους την τρομοκρατία και την μετανάστευση.

Η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την αποχώρησή της από την ΕΕ με μια προσέγγιση που θέτει ως προτεραιότητα τους αυστηρότερους ελέγχους στην μετανάστευση αντί της διατήρησης της απρόσκοπτης πρόσβασης στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Οι καταναλωτές υποστήριξαν την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το δημοψήφισμα για το Brexit τον περασμένο Ιούνιο παρότι στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα έδειξαν μια αναπάντεχη μείωση των καταναλωτικών δαπανών τον Ιανουάριο.

Τον συγκεκριμένο μήνα, δημοσκόπηση της εταιρείας ORB έδειξε ότι ο μεγαλύτερος έλεγχος στην μετανάστευση ήταν πιο σημαντικός για τους Βρετανούς σε σχέση με το ελεύθερο εμπόριο με την ΕΕ στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Η δημοσκόπηση της Nielsen πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 504 ανθρώπων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.