Quantcast
Η Κίνα συνεχίζει να μειώνει τα εμπόδια για τις ξένες επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Η Κίνα συνεχίζει να μειώνει τα εμπόδια για τις ξένες επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα θα συνεχίσει να μειώνει τα εμπόδια για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας Γκάο Χουτσένγκ σε συνέντευξη τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ανησυχίες για «ένα κύμα φυγής κεφαλαίων» από τη χώρα.

Ο υπουργός απέρριψε τις ανησυχίες ως προκατειλημμένες, σημειώνοντας ότι η πτώση των ξένων άμεσων επενδύσεων στην ηπειρωτική Κίνα τον περασμένο μήνα (σε σχέση με ένα χρόνο πριν) δεν αντανακλά την ελκυστικότητα της χώρας στους ξένους επενδυτές. Οι εισροές ξένων άμεσων επενδύσεων διαμορφώθηκαν στα 80,1 δισ. γιουάν (12 δισ. δολάρια), μειωμένες κατά 9,2% σε ετήσια βάση, λόγω της υψηλής βάσης σύγκρισης και της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η Κίνα προσέλκυσε ξένες άμεσες επενδύσεις ύψους περίπου 126 δισ. δολαρίων το 2016, που ήταν αυξημένες 4,1% σε σχέση με το 2015, σε μία περίοδο που οι αντίστοιχες επενδύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο έκαναν βουτιά, δήλωσε ο υπουργός. Ο ίδιος είπε ότι σημειώθηκε πράγματι κάποια μείωση σε ορισμένους τομείς, αλλά αυτή αναπληρώθηκε από την εκτίναξη των επενδύσεων σε κλάδους, όπως της παραγωγής φαρμάκων, μηχανολογικού εξοπλισμού και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, οι οποίοι κατέγραψαν αυξήσεις 55,8%, 95% και 86,1%, αντίστοιχα.

Το 2017, η Κίνα θα υλοποιήσει πολιτικές για να ενθαρρύνει την εισροή επενδύσεων στις κεντρικές, δυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, ενώ θα δημιουργήσει νέες πιλοτικές ζώνες ελεύθερου εμπορίου, μετά την επιτυχία που είχαν οι πρώτες, σημείωσε ο Γκάο. Στις ξένες επιχειρήσεις, πρόσθεσε, θα διασφαλισθεί ένα ισότιμο επίπεδο ανταγωνισμού με τις εγχώριες εταιρείες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.