Quantcast
Αναβλήθηκε για τον Ιούλιο η αύξηση της τιμής της τουριστικής βίζας στην Αίγυπτο - enikonomia.gr
share

Αναβλήθηκε για τον Ιούλιο η αύξηση της τιμής της τουριστικής βίζας στην Αίγυπτο

δημοσιεύτηκε:

Για τέσσερις μήνες ανέβαλε η Αίγυπτος την εφαρμογή του νέου μέτρου της αύξησης της τουριστικής βίζας από 25 σε 60 δολ. Όπως είχε αποκαλυφθεί από τοπικά μέσα, η νέα τιμή της βίζας θα είχε ισχύ από την 1η Μαρτίου.

Σημερινά όμως δημοσιεύματα, που μάλιστα επικαλούνται το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, αναφέρουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των αιγυπτιακών πρεσβειών πήραν εντολή από το Κάιρο να αναβάλουν την εφαρμογή του μέτρου μέχρι την 1η Ιουλίου, όπου τότε αναμένεται να αυξηθεί τελικά η τουριστική βίζα σε 60 δολ.

Να σημειωθεί ότι τελευταία αύξηση της τουριστικής βίζας είχε επιβληθεί από την Αίγυπτο τον Απρίλιο του 2014, όπου από 15 δολάρια είχε τότε αυξηθεί σε 25 δολάρια, ποσό που ισχύει μέχρι σήμερα και θα ισχύει για ακόμη τέσσερις μήνες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έδωσαν διευκρινίσεις για το πώς άλλαξε η απόφαση, αλλά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι έγινε για να ενημερωθούν έγκαιρα όσοι επιθυμούν πολύ καιρό μετά να επισκεφθούν τη Χώρα του Νείλου, έτσι ώστε να μη βρεθούν εκτός απροόπτου.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, τέλος, η “Αλ Αχράμ” αναφέρει επίσης ότι τα έσοδα από τον αιγυπτιακό τουρισμό έπεσαν πέρυσι στα 3,4 δισ. δολάρια, ποσό που απέχει σημαντικά από τα έσοδα που καταγράφονταν μέχρι το 2010 και ξεπερνούσαν και τα 11 δισ. δολάρια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.