Quantcast
Κίνα: Αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας, εξαιτίας της αύξησης των παραγγελιών - enikonomia.gr
share

Κίνα: Αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας, εξαιτίας της αύξησης των παραγγελιών

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα, καταγράφηκε τον Φεβρουάριο, καθώς οι βιομηχανίες αύξησαν την παραγωγή τους, προκειμένου ν’ ανταποκριθούν στην αύξηση των παραγγελιών, κυρίως από το εξωτερικό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για τη βιομηχανία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Ο δείκτης μέτρησης της βιομηχανικής παραγωγής (Caixin PMI) αυξήθηκε στις 51,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνας, έναντι 51 μονάδων τον Ιανουάριο. Η θετική κίνηση του δείκτη τον Φεβρουάριο, είναι ίδια με αυτή που είχε παρατηρηθεί τον Ιούλιο του 2014, ως η δεύτερη καλύτερη καταγραφή σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων χρόνων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, ο αναφερόμενος δείκτης καταγράφηκε στα 51,6 μονάδες το Φεβρουάριο, αυξημένος κατά 0,3 μονάδες από τον Ιανουάριο.

Στη διαμόρφωση της τιμής του αναφερόμενου δείκτη συμμετέχουν περισσότερες από 500 κινεζικές βιομηχανίες και ορυχεία, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την κινεζική επικράτεια.

Όταν ο δείκτης βρίσκεται στο επίπεδο άνω των 50 μονάδων, δηλώνει επέκταση της βιομηχανικής δραστηριότητας, ενώ όταν βρίσκεται κάτω των 50 μονάδων δηλώνει συρρίκνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.