Quantcast
Λουνγκ: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την TPP πλήττει την αξιοπιστία της Ουάσιγκτον - enikonomia.gr
share

Λουνγκ: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την TPP πλήττει την αξιοπιστία της Ουάσιγκτον

δημοσιεύτηκε:

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου του Ειρηνικού (TPP) πλήττει την αξιοπιστία των πολιτικών που εφαρμόζει η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Λι Σιεν Λουνγκ.

Ο ίδιος, στη διάρκεια συνέντευξης του στο BBC, παρότρυνε τις ΗΠΑ να “επικεντρώσουν την προσοχή τους” στις σχέσεις με την Κίνα, τονίζοντας παράλληλα, την απογοήτευση της χώρας του από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την TPP.

Η Σιγκαπούρη προσέδιδε στρατηγική σημασία στην αναφερόμενη συμφωνία, καθώς θεωρεί ότι η συμμετοχή των ΗΠΑ σε εμπορικές και οικονομικές πρωτοβουλίες της ευρύτερης ασιατικής περιοχής, είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική της ανάπτυξη, αλλά και την ασφάλεια της. Η TPP βρέθηκε στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών που είχε αναλάβει ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για την Ασία.

“Νομίζω ότι ήταν ένα πλήγμα για το βαθμό αξιοπιστίας των πολιτικών που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ. Ωστόσο, αποτελεί μια πραγματικότητα την οποία πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.