Quantcast
Μέτρα αντιμετώπισης της φορολογικής ανισότητας των αμερικανικών εξαγωγών παρουσίασε ο Τραμπ - enikonomia.gr
share

Μέτρα αντιμετώπισης της φορολογικής ανισότητας των αμερικανικών εξαγωγών παρουσίασε ο Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Ο νέος Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την πρώτη επίσημη προεδρική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο, δήλωσε ότι ο Τραμπ αναφέρθηκε περιστασιακά στην ανισότητα που υπάρχει στη φορολογία των εξαγωγών μεταξύ των ΗΠΑ κι άλλων χωρών, χωρίς ωστόσο, να εξειδικεύσει πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ο Τραμπ είπε ότι αναζητεί μία αλλαγή στον τρόπο που φορολογούνται οι αμερικανικές εξαγωγές σε άλλες χώρες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι άλλες χώρες “μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε υψηλούς δασμούς και φόρους.” Ωστόσο, οι ΗΠΑ δε χρεώνουν “τίποτα ή περίπου τίποτα” στις εισαγωγές άλλων προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης, στην επιβολή δασμών 100% από μερικές χώρες σε αμερικανικά προϊόντα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των μοτοσικλετών που παράγει η εταιρία Harley-Davidson Inc, τονίζοντας ότι η εταιρία αυτή έχει υποστεί “κακομεταχείριση” στις ξένες αγορές.

Σε ερώτηση σχετική με το αν τα σχόλια του Τραμπ για τους δασμούς εναρμονίζονται με το σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων για την επιβολή δασμού 20% στα προϊόντα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά, ο Ρος απάντησε: “Όχι.”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.