Quantcast
Γαλλία: Κρατείται για να ανακριθεί η σύζυγος του Φιγιόν; - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Κρατείται για να ανακριθεί η σύζυγος του Φιγιόν;

δημοσιεύτηκε:

Η Πενελόπ Φιγιόν, η σύζυγος του προεδρικού υποψηφίου των συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν, κρατείται για να ανακριθεί σε σχέση με κατηγορίες ότι είχε εργαστεί ελάχιστα για τους μισθούς που είχε λάβει ως βοηθός του, μετέδωσε σήμερα ο ενημερωτικός ιστότοπος Mediapart.

Η πληροφορία αναρτήθηκε στο Twitter από τον δημοσιογράφο του Mediapart Μισέλ Ντελεάν.

Ο δικηγόρος της Φιγιόν δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί αμέσως για να σχολιάσει την πληροφορία.

Εξάλλου ο Φρανσουά Φιγιόν ανέβαλε αιφνιδίως σήμερα μια σημαντική εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του και μια εφημερίδα ανέφερε πως κλήθηκε για κατάθεση από τους δικαστικούς που ερευνούν τις κατηγορίες για αργομισθία της συζύγου του.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν δεν γνωστοποίησε τους λόγους για την απόφασή του της τελευταίας στιγμής να αναβάλει την επίσκεψή του στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού, η οποία θεωρείται σημαντικός σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών υποψηφίων, αλλά διευκρίνισε πως θα προβεί σε δήλωση το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας).

Η εφημερίδα Journal du Dimanche ανέφερε στον ιστότοπό της πως ο 62χρονος υποψήφιος δέχθηκε κλήση για να καταθέσει από τους δικαστικούς οι οποίοι ερευνούν τις κατηγορίες ότι πλήρωνε μέλη της οικογένειάς του για εικονικές θέσεις εργασίας τους στο κοινοβούλιο.

Ο δικηγόρος του Φιγιόν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Η αναβολή της επίσκεψης στην γεωργική έκθεση προκάλεσε αίσθηση μεταξύ των δημοσιογράφων που είχαν ήδη συγκεντρωθεί για να καλύψουν την άφιξή του και αιφνιδίασε ακόμη και μέλη της ομάδας του.


Δικαστική πηγή διαψεύδει την πληροφορία


Δημοσιογράφος του γαλλικού ερευνητικού ιστότοπου Mediapart δήλωσε πως η πληροφορία του ότι η σύζυγος του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία για να ανακριθεί διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Ο δημοσιογράφος Μισέλ Ντελεάν, ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά μέσω του Twitter ότι η Πενελόπ Φιγιόν ανακρίνεται σχετικά με κατηγορίες σε βάρος της για αργομισθία, δημοσιοποίησε αργότερα στο Twitter μια διόρθωση, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία του διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στον Αλέν Ζιπέ, τον αντίπαλο του Φιγιόν στις προκριματικές των συντηρητικών, ο Ζιπέ θα βρίσκεται στο πλευρό του Φιγιόν αργότερα σήμερα που ο τελευταίος θα προβεί σε μια δήλωση.

«Μίλησαν τηλεφωνικά σήμερα το πρωί. Θα συναντηθούν το πρωί ή μπορεί να το έκαναν ήδη. Ο Αλέν Ζιπέ θα είναι παρών κατά τη δήλωση του Φρανσουά Φιγιόν προς τον Τύπο, αλλά δεν θα μιλήσει ο ίδιος», δήλωσε η πηγή.

Από πηγή προσκείμενη στο συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών έγινε εξάλλου γνωστό πως ο Φιγιόν είχε σήμερα διαβουλεύσεις με στελέχη του κόμματος αφού ακύρωσε την επίσκεψή του στη γεωργική έκθεση του Παρισιού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.