Quantcast
Μακρόν: Θα απαγορεύσουμε στους κοινοβουλευτικούς να απασχολούν τους δικούς τους - enikonomia.gr
share

Μακρόν: Θα απαγορεύσουμε στους κοινοβουλευτικούς να απασχολούν τους δικούς τους

δημοσιεύτηκε:

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, δηλώνει σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη ότι εάν εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του, θα απαγορεύσει στους κοινοβουλευτικούς να προσλαμβάνουν μέλη της οικογένειάς τους.

«Θα απαγορεύσουμε στους κοινοβουλευτικούς να απασχολούν τους δικούς τους, ή μέλη της οικογένειάς τους, προκειμένου να δοθεί τέλος στον νεποτισμό», διαβεβαιώνει ο Μακρόν, ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Le Parisien που κυκλοφορεί σήμερα.

Το ζήτημα της ευνοιοκρατίας έχει προκαλέσει σάλο και ανατροπές σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, ιδίως λόγω της υπόθεσης της αργομισθίας της συζύγου και των δύο παιδιών του υποψήφιου της δεξιάς, του Φρανσουά Φιγιόν—το λεγόμενο «Penelopegate».

«Δεν είμαι διόλου εναντίον του να απασχολεί κάποιος μέλη της οικογένειάς του, όταν τα μισθοδοτεί από ίδιους πόρους», ανέφερε ο Μακρόν, «αλλά όταν μιλάμε για δημόσιο χρήμα, δεν πρέπει να έχει κανένας τη δυνατότητα να προσλαμβάνει τους δικούς του».

Ο Μακρόν, πρώην τραπεζίτης, το φαβορί για τη νίκη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ενώπιον περίπου 300 δημοσιογράφων ένα προγραμματικό κείμενο έκτασης κάπου τριάντα σελίδων.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο Μακρόν αποκάλυψε μερικές από τις νέες προτάσεις του. Μεταξύ άλλων, δεσμεύεται ότι αν εκλεγεί θα προωθήσει έναν νόμο για το «ήθος στον δημόσιο βίο», ο οποίος θα «μειώσει δραστικά τις συγκρούσεις συμφέροντος, απαγορεύοντας για παράδειγμα στους κοινοβουλευτικούς να ασκούν (ταυτόχρονα) συμβουλευτική δραστηριότητα», τόνισε. «Δεν μπορεί κανείς να νομοθετεί για όλους και παράλληλα να βρίσκεται στην υπηρεσία ορισμένων», έκρινε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.