Quantcast
Αυστραλία: Την αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής έναντι της Κίνας, προτείνει ο Πολ Κίτινγκ - enikonomia.gr
share

Αυστραλία: Την αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής έναντι της Κίνας, προτείνει ο Πολ Κίτινγκ

δημοσιεύτηκε:

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Πολ Κίτινγκ δήλωσε ότι η χώρα του έχει μία ευκαιρία να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Κίνα, όταν η κυβέρνηση της Αυστραλίας δημοσιοποιήσει τη Λευκή Βίβλο για την Εξωτερική Πολιτική της, στα τέλη του 2017.

Η δήλωση αυτή, έγινε μετά την απόφαση της υπουργού των Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ να καλέσει στην Αυστραλία, το σύνολο των 113 διπλωματών που υπηρετούν σε χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να βοηθήσουν την κυβέρνηση στην κατάρτιση μιας νέας και μοντέρνας εξωτερικής πολιτικής. Ο Κίτινγκ χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή, ως μια ευκαιρία για την αντιμετώπιση της Κίνας, στο πλαίσιο μιας “στρατηγικής λογικής” συμφερόντων.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, μιλώντας στα ΜΜΕ (Fairfax Media) υποστήριξε ότι η Αυστραλία στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής έχασε τα τελευταία 20 χρόνια, τονίζοντας ότι καθώς η Κίνα εξελίσσονταν σε περιφερειακή δύναμη της περιοχής, θα έπρεπε η εξέλιξη αυτή να είχε θεωρεί από την Αυστραλία ως “απόλυτα νόμιμη” κι αναμενόμενη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.