Quantcast
Νέο σκάνδαλο διαφθοράς στην Ιταλία - enikonomia.gr
share

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς στην Ιταλία

δημοσιεύτηκε:

Ο επιχειρηματίας Αλφρέντο Ρομέο συνελήφθη στην Νάπολη με την κατηγορία προσπάθειας εξασφάλισης κρατικών εργολαβιών με παράνομες μεθόδους. Έρευνες και σε βάρος του πατέρα του Ματέο Ρέντσι.


Πρόκειται για έρευνα τεραστίων διαστάσεων που αφορά κρατικές εργολαβίες σε υπηρεσίες του δημόσιου, συνολικού ύψους 2,7 δις ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη κρατική εργολαβία στην Ευρώπη, με την οποία ασχολείται εδώ και καιρό και ο ιταλικός τύπος.

Για την όλη υπόθεση όμως διεξάγονται έρευνες και σε βάρος του Τιτσιάνο Ρέντσι, του πατέρα του Ιταλού πρώην κεντροαριστερού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις ο Τιτσιάνο Ρέντσι, επιχειρηματίας από την ευρύτερη περιοχή της Φλωρεντίας, φέρεται να ζητούσε χρήματα από επιχειρήσεις για να τις βοηθήσει να κερδίσουν κρατικές προμήθειες. Αυτό υποστηρίζουν οι εισαγγελείς.

Πλήγμα για τον υιό Ρέντσι


Ο άμεσα ενδιαφερόμενος έχει διαψεύσει κάθε ανάμειξη και ευθύνη και αναμένεται να ανακριθεί τώρα από τους δικαστικούς. «Δεν πήρα ποτέ μου χρήματα. Μέχρι πριν δυο χρόνια δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τη δικαιοσύνη. Και όταν προ διετίας η εισαγγελία της Γένοβας ξεκίνησε έρευνα σε βάρος μου, μετά από λίγο την έβαλε οριστικά στο αρχείο», τόνισε ο εξηνταπεντάχρονος πατέρας του Ιταλού προοδευτικού πολιτικού.

Η όλη υπόθεση, όμως, αρχίζει να προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Ενδέχεται μάλιστα να ζημιώσει τον Mατέο Ρέντσι και στην προσπάθεια επανεκλογής του στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, σε ανοικτό συνέδριο που θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο.

“Δεν σχολιάζω και σέβομαι το έργο της δικαιοσύνης της χώρας μας”, δηλώνει επίσημα ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός. Ελπίζει, όμως, να τελειώσουν όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς βέβαια να καταδικασθεί ο πατέρας του.

Και το νέο αυτό ιταλικό σκάνδαλο επιβεβαιώνει ότι η διαφθορά και οι δωροδοκίες παραμένουν, ουσιαστικά, κύρια ευρωπαϊκή πληγή.

Πηγή: DW



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.