Quantcast
Ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ζητεί ο Κινέζος πρωθυπουργός - enikonomia.gr
share

Ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ζητεί ο Κινέζος πρωθυπουργός

δημοσιεύτηκε:

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ζήτησε σήμερα να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να αναζητηθούν νέες κινητήριες δυνάμεις για την οικονομία.

Προκειμένου η Κίνα να διατηρήσει μεσαίους προς υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, αυτό που προσφέρει τις μεγαλύτερες δυνατότητες είναι να εκφραστεί η δημιουργικότητα του κινεζικού πληθυσμού, δήλωσε ο Λι κατά τη συνάντησή του με βουλευτές από την επαρχία Σαντόνγκ.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές φόρων και τελών και υποσχέθηκε να δημιουργηθούν πλατφόρμες καινοτομίας προκειμένου να πληρούνται οι απαιτήσεις των αναδυόμενων βιομηχανιών και των νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

«Η συσώρευση μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής θα μπορούσε να βοηθήσει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να οδηγήσει την οικονομία σε υψηλότερα επίπεδα», δήλωσε.

Σε έκθεση που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός, η Κίνα έθεσε το στόχο για ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στο 6,5% περίπου φέτος, δημιουργώντας παράλληλα πάνω από 11 εκατ. θέσεις εργασίας στα αστικά κέντρα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο φετινός ρυθμός ανάπτυξης, που παραμένει σε μεσαίο προς υψηλό επίπεδο, θα μπορούσε να στηρίξει την απασχόληση. Επαναλαμβάνοντας το βασικό μήνυμα του να «επιδιώκουμε την πρόοδο διατηρώντας τη σταθερότητα», ο Λι ζήτησε να δοθεί βάρος στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της ανάπτυξης. Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε θέματα που σχετίζονται με την ευημερία των πολιτών, όπως η εκπαίδευση, η ιατρική φροντίδα, η κοινωνική ασφάλιση, η στέγαση και η προστασία του περιβάλλοντος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.