Quantcast
Ματαιώθηκε κι άλλη συγκέντρωση στη Γερμανία όπου θα μιλούσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ - enikonomia.gr
share

Ματαιώθηκε κι άλλη συγκέντρωση στη Γερμανία όπου θα μιλούσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη ματαίωση άλλης μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η συγκέντρωση αυτή επρόκειτο να γίνει αύριο στο Αμβούργο, στη βόρεια Γερμανία, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο δήμος της πόλης όμως την ματαίωσε επειδή διαπιστώθηκαν προβλήματα στο σύστημα πυρασφάλειας του χώρου.

Οι διοργανωτές είναι ελεύθεροι να βρουν άλλον χώρο για την εκδήλωση, διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Σε αυτήν την προεκλογική συγκέντρωση αναμενόταν να συμμετάσχουν 250-300 άνθρωποι.

Πολλές γερμανικές πόλεις ακύρωσαν την περασμένη εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα μιλούσαν υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις επικαλέστηκαν τεχνικούς λόγους ή το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για την άφιξη των υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Η γερμανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι δεν λαμβάνει η ίδια αυτές τις αποφάσεις και ότι επαφίεται στις δημοτικές αρχές να κρίνουν εάν είναι δυνατόν να γίνουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις. Όμως ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την Κυριακή “ναζιστική πρακτική” την απαγόρευση των προεκλογικών συγκεντρώσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.