Quantcast
Γιούνκερ: Πρέπει να επενδύσουμε συλλογικά στους ανθρώπους μας - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: Πρέπει να επενδύσουμε συλλογικά στους ανθρώπους μας

δημοσιεύτηκε:

Σε απολογισμό των προσπαθειών που έχει καταβάλει η Ευρώπη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αναμένεται να προβούν οι ηγέτες της ΕΕ, στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε άρθρο του στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία, σημειώνει ο κ. Γιούνκερ, μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, ως η μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα που αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της ακαθάριστης προστιθέμενης της Ευρώπης και περισσότερο από το 15% των θέσεων εργασίας μας. «Πρέπει να επενδύσουμε συλλογικά στους ανθρώπους μας, εφοδιάζοντάς τους με τις δεξιότητες που απαιτούνται σ’ ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον απασχόλησης και ενδυναμώνοντάς τους με κοινωνικά δικαιώματα, κατάλληλα για μεταβαλλόμενα πρότυπα απασχόλησης» τονίζει.

Επίσης, ο κ. Γιούνκερ υποδεικνύει ότι «οι περιφέρειές μας και οι παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις τους θα πρέπει να μεταμορφωθούν, όχι μόνο για να ανεγερθούν ακριβά διαμερίσματα στις όχθες των ποταμών, αλλά και για να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης για τους εργαζομένους των περιφερειών αυτών».

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γράφει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να διατηρηθούν οι βιομηχανίες στην αιχμή του δόρατος των καθαρών τεχνολογιών και της ενεργειακής απόδοσης, για να μπορούν να μειώσουν τις δαπάνες και να εξαρτώνται λιγότερο από τους προμηθευτές τρίτων χωρών. «Οι βιομηχανίες μας πρέπει, επίσης, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχει η σταδιακή κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών που ίσχυαν παραδοσιακά μεταξύ προϊόντων, υπηρεσιών και της ψηφιακής οικονομίας» καταλήγει, στο άρθρο του, ο κ. Γιούνκερ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.