Quantcast
Η LafargeHolcim έτοιμη να πουλήσει σκυρόδεμα για την κατασκευή του τείχους του Τραμπ - enikonomia.gr
share

Η LafargeHolcim έτοιμη να πουλήσει σκυρόδεμα για την κατασκευή του τείχους του Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Ο γαλλο-ελβετικός κολοσσός LafargeHolcim είναι έτοιμος να πουλήσει το σκυρόδεμά του για την κατασκευή τείχους κατά των μεταναστών που υποσχέθηκε ο πρόεδρος Τραμπ στα σύνοπρα με το Μεξικό και θα ανακοινώσει τη δημιουργία “πολλών” θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ‘Ερικ ‘Ολσεν.

“Είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε τα οικοδομικά υλικά μας για όλους του τύπους έργων υποδομών στις ΗΠΑ”, τόνισε όταν ρωτήθηκε για την πιθανή συμμετοχή του ομίλου σε αυτό το επίμαχο έργο στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

“Είμαστε η πρώτη τσιμεντοβιομηχανία στις ΗΠΑ… Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις κατασκευές και την ανάπτυξη της χώρας”, δήλωσε.

Ο όμιλος βρίσκεται στις ΗΠΑ “για να εξυπηρετεί τους πελάτες του και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Δεν είμαστε πολιτική οργάνωση”, υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος, αρνούμενος επίσης να μιλήσει για την έμμεση χρηματοδότηση που η Lafarge παραδέχτηκε ότι παρείχε σε οργανώσεις ανταρτών στη Συρία το 2013 και 2014 για να διατηρήσει σε λειτουργία ένα από τα εργοστάσιά της.

Ο κολοσσός που δημιουργήθηκε το 2015 από τη συγχώνευση δύο τσιμεντοβιομηχανιών, της γαλλικής Lafarge και της ελβετικής Holcim, ξεχωρίζει από τον ιρλανδικό ανταγωνιστικό CRΗ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι δεν θα προμηθεύσει υλικά για την κατασκευή του τείχους του Τραμπ, ένα θέμα που είναι στο επίκεντρο διπλωματικής κρίσης με το Μεξικό.

Ο κολοσσός που αύξησε τα κέρδη του το 2016, παραδέχεται ότι θέλει να είναι ένας από τις μεγάλους ωφελημένους του επενδυτικού προγράμματος ύψους 1.000 δισεκ. δολαρίων που υποσχέθηκε ο Τραμπ για την ανακαίνιση των υποδομών στις ΗΠΑ.

“Είμαστε σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθούμε από τις επενδύσεις”, είπε ο ‘Ολσεν.

‘Αλλος λόγος που θα μπορούσε να ενθουσιάσει τον Τραμπ, ο οποίος εξελέγη με τη δέσμευση να επιστρέψουν θέσεις εργασίας και εργοστάσια στις ΗΠΑ, η LafargeHolcim διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στο Τέξας και επιχειρησιακό κλάδο στο Νέο Μεξικό και στη Αριζόνα, δηλαδή στις τρεις από τις τέσσερις αμερικανικές πολιτείες που βρίσκονται στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο όμιλος μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων στο Μέριλαντ και στην Οκλαχόμα και άνοιξε νέες εγκαταστάσεις στις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Μιζούρι ενόψει της ανάκαμψης που είναι σε εξέλιξη στον κατασκευαστικό τομέα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.