Quantcast
Κίνα: Αύξηση κερδών είχαν οι κρατικές επιχειρήσεις στο α' δίμηνο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Αύξηση κερδών είχαν οι κρατικές επιχειρήσεις στο α’ δίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Οι κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις (SOEs) που ελέγχονται από την κεντρική κυβέρνηση είχαν καλές επιδόσεις το πρώτο δίμηνο του 2017, χάρη στη σταθεροποίηση της οικονομίας και την καλύτερη διοίκηση, σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας και Διαχείρισης Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων (SASAC).

Τα συνολικά κέρδη των κεντρικά διοικούμενων κρατικών επιχειρήσεων εκτινάχθηκαν 29,1% σε ετήσια βάση στα 168,6 δισ. γιουάν (περίπου 24,37 δισ. δολάρια) στο πρώτο δίμηνο, δήλωσε ο επικεφαλής της SASAC, Σιάο Γιατσίνγκ σε συνέντευξη τύπου. Τα έσοδα των 102 αυτών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 15,2% στα 3,7 τρισ. γιουάν στο ίδιο διάστημα.

Ο Σιάο σημείωσε ότι η ισχυρή αύξηση είναι αποτέλεσμα των μειώσεων στο κόστος και τις δαπάνες διοίκησης, κάτι που αντανακλά επίσης τη σταθεροποίηση της εθνικής οικονομίας. Ο Σιάο εξέφρασε «πλήρη εμπιστοσύνη» για την επίδοση των κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων φέτος, αλλά προειδοποίησε επίσης για τις οικονομικές αβεβαιότητες και τόνισε την ανάγκη να τεθούν υπό έλεγχο οι πιθανοί κίνδυνοι.

Η Κίνα δεσμεύθηκε να εμβαθύνει φέτος τις μεταρρυθμίσεις στις SOEs με κυβερνητική έκθεση εργασίας που διένειμε την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, υποσχόμενη μέτρα, όπως την καθιέρωση ενός μεικτού συστήματος ιδιοκτησίας και περισσότερες προσπάθειες για να γίνουν οι κρατικές επιχειρήσεις πιο υγιείς και με καλύτερες επιδόσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.