Quantcast
Χριστοδουλίδης: Εποικοδομητική η συνάντηση Αναστασιάδη-Γιούνκερ - enikonomia.gr
share

Χριστοδουλίδης: Εποικοδομητική η συνάντηση Αναστασιάδη-Γιούνκερ

δημοσιεύτηκε:

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, τη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ήταν μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση αποχώρησης της τουρκοκυπριακής πλευράς από το τραπέζι των συνομιλιών, εκφράζοντας την ίδια στιγμή την ευχή και την ετοιμότητα όπως επαναρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης. «Ήταν κοινή η άποψη ότι είναι στο τραπέζι των συνομιλιών που θα διερευνηθούν οι όποιες προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εκφράσθηκε η ελπίδα ότι σύντομα θα καταστεί εφικτό να επαναρχίσουν», πρόσθεσε. Επιπλέον, ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα του «απαράδεκτου τουρκικού αιτήματος για τις τέσσερις βασικές ελευθερίες, κάτι το οποίο σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», τονίζοντας πως ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του με τα όσα άκουσε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από τις μέχρι στιγμής αντιδράσεις των κρατών-μελών ως απάντηση στην επιστολή που έχει αποστείλει.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι συζητήθηκε το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, και συγκεκριμένα πτυχές που επηρεάζουν ειδικότερα την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων για τις συζητήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα για το Μέλλον της Ευρώπης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.