Quantcast
Γαλλία: Ο Ζιπέ στηρίζει τον Φιγιόν - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Ο Ζιπέ στηρίζει τον Φιγιόν

δημοσιεύτηκε:

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα για την προεδρία του Φρανσουά Φιγιόν και θα είναι ένας από τους επίσημους χρηματοδότες του, λίγες μόλις μέρες αφότου απέρριψε τον συντηρητικό σύντροφό του σε ομιλία του.

“Ακόμη και ως επιβάτης, δεν εγκαταλείπω το πλοίο στη διάρκεια της καταιγίδας”, έγραψε ο Ζιπέ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές των κεντροδεξιών τον Νοέμβριο, εθεωρείτο από πολλούς συντηρητικούς ως μια πιθανή εναλλακτική λύση από τότε που ο 63χρονος Φιγιόν ενεπλάκη σε πολιτικό σκάνδαλο.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Ζιπέ καταφέρθηκε εναντίον του Φιγιόν με εξαιρετικά σκληρά λόγια λέγοντας ότι θυσίασε το ισχυρό προβάδισμα των Ρεπουμπλικανών στις δημοσκοπήσεις και χαρακτηρίζοντάς τον πεισματάρη.

Οι υποψήφιοι χρειάζονται τουλάχιστον 500 επίσημους χορηγούς για να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και Μαϊου. Ο Φιγιόν έχει ήδη περισσότερους από 1.000, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συνταγματικού συμβουλίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.