Quantcast
Κίνα: Πρωτοβουλία για την αύξηση της κερδοφορίας των εισηγμένων εταιρειών - enikonomia.gr
share

Κίνα: Πρωτοβουλία για την αύξηση της κερδοφορίας των εισηγμένων εταιρειών

δημοσιεύτηκε:

Οι εισηγμένες εταιρίες αναμένουν αύξηση της κερδοφορίας τους φέτος καθώς προχωρά με σταθερούς ρυθμούς η πρωτοβουλία «Μια ζώνη, Ένας δρόμος», σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Shanghai Securities News που επικαλείται αναλυτές και χρηματιστές.

Οι εταιρίες στην κατασκευή υποδομών και τον ενεργειακό κλάδο είναι από τις πρώτες εισηγμένες επιχειρήσεις που θα ωφεληθούν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία φέτος, σύμφωνα με τον Χε Σιν, αναλυτή στην χρηματιστηριακή εταιρία Huatai. Χάρη στην αυξημένη ζήτηση για ενεργειακό εξοπλισμό στις περιοχές τις οποίες αφορά η πρωτοβουλία αυτή, η εταιρία κατασκευής ενεργειακού εξοπλισμού Tebian Electric Apparatus Stock (TBEA) είχε σημαντικές επιτυχίες στις διεθνείς της δραστηριότητες πέρυσι, υπογράφοντας συμβόλαια για νέες παραγγελίες ύψους άνω των 3 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε ο Χε.

Επιπλέον, οι εταιρίες στον τομέα υποδομών κατασκευής αναμένουν επίσης αύξηση των κερδών τους φέτος καθώς η διασύνδεση των διάφορων περιοχών εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Μια ζώνη, Ένας δρόμος», σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή εταιρία Haitong.

Η πρωτοβουλία «Μια ζώνη, Ένας δρόμος» ήταν μια πρόταση που παρουσίασε η Κίνα το 2013, ευελπιστώντας να δημιουργήσει ένα δίκτυο εμπορίου και υποδομών, συνδέοντας την Ασία με την Ευρώπη και την Αφρική κατά μήκος του αρχαίου δρόμου του μεταξιού. Η πρωτοβουλία αυτή έχει εξασφαλίσει τη στήριξη περισσοτέρων από 100 χωρών και διεθνών οργανισμών, και έχουν υπογραφεί σχεδόν 50 συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων, δήλωσε ο Χε Λιφένγκ, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.