Quantcast
Ο πρωθυπουργός της Κίνας ζητεί μια σταθερή και ενωμένη ΕΕ - enikonomia.gr
share

Ο πρωθυπουργός της Κίνας ζητεί μια σταθερή και ενωμένη ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ εξέφρασε σήμερα την πίστη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας μια ενωμένη, ευημερούσα και σταθερή Ευρώπη εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για τις επιπτώσεις του Brexit και της ανόδου του εθνικισμού.

Μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που δίνει μετά το πέρας της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου, ο Λι δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

«Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ΕΕ και είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε προειδοποιήσει τον Φεβρουάριο ότι, μετά το Brexit και την άνοδο του εθνικισμού, η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην 60χρονη ιστορία της, σε συνδυασμό με μια διεκδικητική Κίνα, μια επιθετική Ρωσία και τις ανησυχητικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λι τόνισε εξάλλου ότι η Κίνα δεν επιθυμεί έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και κάλεσε να υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος.

«Δεν θέλουμε να δούμε να ξεσπά εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο κρατών. Αυτό δεν θα έκανε πιο δίκαιο το εμπόριό μας», πρόσθεσε.

«Στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι σινοαμερικανικές σχέσεις προχώρησαν μπροστά παρά τα σκαμπανεβάσματα. Οπότε είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της σχέσης αυτής, όποιος κι αν εκλεγεί» στην προεδρία των ΗΠΑ, κατέληξε ο Λι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.