Quantcast
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία ανέβασε ταχύτητα στις αρχές του 2017 - enikonomia.gr
share

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία ανέβασε ταχύτητα στις αρχές του 2017

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική οικονομία ανέβασε ταχύτητα στις αρχές του 2017 και είναι πιθανόν να αναπτυχθεί με ισχυρότερο ρυθμό το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,4% σε τριμηνιαία βάση τους τρεις τελευταίους μήνες του 2016, χάρη στις υψηλότερες κρατικές δαπάνες για τους πρόσφυγες, την αυξημένη ιδιωτική κατανάλωση και τις υψηλότερες επενδύσεις για κατοικίες.

«Ύστερα από μια καλή αρχή, το ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί με επιταχυμένο ρυθμό το πρώτο τρίμηνο», ανέφερε το υπουργείο στη μηνιαία έκθεσή του που δημοσιοποίησε σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι παγκόσμιες συνθήκες και οι εθνικοί δείκτες υποδηλώνουν μέτρια αύξηση στις γερμανικές εξαγωγές, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά θεμελιώδη για τον κατασκευαστικό κλάδο είναι επίσης καλά.

Οι δείκτες κλίματος επίσης υποδηλώνουν καλύτερες οικονομικές προοπτικές και το κλίμα μεταξύ των καταναλωτών και των λιανεμπόρων παρέμεινε συνολικά θετικό, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το 2016, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,9%, τον ισχυρότερο εδώ και πέντε χρόνια. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναμένει η ανάπτυξη να επιβραδυνθεί φέτος στο 1,4%, κυρίως λόγω λιγότερων εργάσιμων ημερών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.