Quantcast
Πέτερ Πράετ: Η ΕΚΤ δεν είναι ακόμη σε θέση να περιορίσει τη νομισματική στήριξη που παρέχει - enikonomia.gr
share

Πέτερ Πράετ: Η ΕΚΤ δεν είναι ακόμη σε θέση να περιορίσει τη νομισματική στήριξη που παρέχει

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν είναι ακόμη σε θέση να σταματήσει την πολιτική υπερβολικής νομισματικής στήριξης που ακολουθεί, παρά τη βελτίωση των προοπτικών για την ανάπτυξη και συνεπώς επιθυμεί να περιορίσει τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Πέτερ Πράετ.

«Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, όταν ο κόσμος αρχίσει να μιλά για αλλαγή ή ομαλοποίηση του καθεστώτος. Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Βλέπουμε να βελτιώνονται τα πράγματα και το έχουμε αναγνωρίσει αυτό», τόνισε ο Πράετ, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη. «Δεν θέλουμε οι αγορές να υπερθεματίσουν», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ σημείωσε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύεται, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη μεταφρασθεί σε μία διατηρήσιμη αύξηση του πληθωρισμού και, συνεπώς, η ΕΚΤ δεν πρέπει να προχωρήσει τώρα σε επαναξιολόγηση της πολιτικής της, αναφέρει το ΑΠΕ. «Η ανάκαμψη πρέπει να μεταφρασθεί σε μία αυτόνομα διατηρήσιμη και με διάρκεια αύξηση του πληθωρισμού. Κοιτάζοντας την πρόσφατη αστάθεια, οι προοπτικές του πληθωρισμού δεν δικαιολογούν σε αυτό το στάδιο μία επαναξιολόγηση της σημερινής στάσης της νομισματικής πολιτικής», σημείωσε. «Πρέπει να αποκτήσουμε επαρκή εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει πράγματι στον στόχο αυτό σε ένα μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και θα παραμείνει εκεί ακόμη και σε συνθήκες χαμηλότερης νομισματικής στήριξης», πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.