Quantcast
Το Βερολίνο εξετάζει να καταθέσει προσφυγή εναντίον του Τραμπ - enikonomia.gr
share

Το Βερολίνο εξετάζει να καταθέσει προσφυγή εναντίον του Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μπριγκίτε Ζούπρις δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk ότι η Γερμανία μπορεί να καταθέσει προσφυγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πρόταση για την επιβολή δασμών.

Ο Τραμπ έχει διατυπώσει την προειδοποίηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα αυτοκίνητα που η BMW σχεδιάζει να κατασκευάσει σε νέα βιομηχανική μονάδα στο Μεξικό και να τα εξαγάγει στην αμερικανική αγορά.

Οταν ερωτήθηκε πώς η Γερμανία θα αντιδράσει στο θέμα αυτό, η υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο διότι είναι αδύνατον να εφαρμόσει κανείς ένα τέτοιο σύστημα φορολόγησης, αλλά θα είναι αναγκαίο να αλλάξει το σύστημα σε παγκόσμια κλίμακα και αυτό δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη.

«Η άλλη εναλλακτική λύση είναι να καταθέσουμε προσφυγή κατά του Τραμπ στο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) – υπάρχουν προβλεπόμενες διαδικασίες, διότι στο πλαίσιο των συμφωνιών του Οργανισμού προβλέπεται σαφώς ότι δεν επιτρέπεται η επιβολή φόρου άνω του 2,5% στις εσαγωγές αυτοκινήτων», πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.