Quantcast
Γάλλος υπουργός προσέλαβε τις ανήλικες κόρες του για κοινοβουλευτικές βοηθούς! - enikonomia.gr
share

Γάλλος υπουργός προσέλαβε τις ανήλικες κόρες του για κοινοβουλευτικές βοηθούς!

δημοσιεύτηκε:

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρινό Λε Ρου εκλήθη να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ σήμερα μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες είχε προσλάβει τις κόρες του να εργαστούν ως συνεργάτιδές του στο κοινοβούλιο όταν εκείνες ήταν ακόμη στο λύκειο ή σπούδαζαν.

Μιλώντας στη γαλλική σατιρική εκπομπή Quotidien ο Λε Ρου παραδέχθηκε ότι προσέλαβε με σύμβαση ορισμένου χρόνου τις κόρες του «τα καλοκαίρια κυρίως, ή τις περιόδους των σχολικών διακοπών, όμως ποτέ μόνιμα», όταν ήταν βουλευτής του Σεν-Σεν-Ντενί.

Σύμφωνα με την Quotidien, οι κόρες του ξεκίνησαν να εργάζονται για τον Λε Ρου περίπου στην ηλικία των 15 με 16 ετών και συνολικά υπέγραψαν 14 και 10 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου από το 2009 ως το 2016, με συνολικές απολαβές ύψους 55.000 ευρώ.

«Δεν υπάρχει σύγκριση» με την υπόθεση του Φρανσουά Φιγιόν, του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας που είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Φιγιόν, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση αργομισθίας της συζύγου του και των παιδιών του, κατηγορείται από τη γαλλική δικαιοσύνη για κατάχρηση δημόσιων πόρων, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συνέργεια σε υπεξαίρεση και παράλειψη της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης στην Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή.

«Μιλάμε για μια καλοκαιρινή δουλειά στο πλευρό ενός βουλευτή», εξήγησε ο Λε Ρου.

Ωστόσο η Quotidien αναφέρει ότι κάποιες από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που σύναψαν οι δύο κόρες του Λε Ρου ως κοινοβουλευτικές βοηθοί συνέπεσαν με stage που έκαναν ή με τη φοίτησή τους στο πανεπιστήμιο, το καλοκαίρι του 2013 για τη μία και 20 ημέρες τον Μάιο του 2015 για την άλλη.

«Κάθε συμβόλαιο ανέφερε εργασίες οι οποίες ολοκληρώθηκαν (…) αυτές οι εργασίες μπόρεσαν να ολοκληρωθούν με υπερωρίες πριν και μετά το stage και μέσω εργασίας από μακριά στη διάρκεια του stage καθώς και στη διάρκεια πολλών επιπλέον ημερών το φθινόπωρο», απάντησε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Λε Ρου ήταν βουλευτής του Σεν-Σεν- Ντενί από το 1997 ως τον διορισμό του στην κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2016.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.