Quantcast
Η Κίνα θεσπίζει κανονισμό για τις επενδύσεις στο εξωτερικό - enikonomia.gr
share

Η Κίνα θεσπίζει κανονισμό για τις επενδύσεις στο εξωτερικό

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα αναμένεται να θεσπίσει φέτος τον πρώτο κανονισμό για επενδύσεις στο εξωτερικό. Ο κανονισμός, που προωθείται από τον υπουργείο Εμπορίου και την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, θα δίνει οδηγίες σχετικά με τις επενδύσεις σε άλλες χώρες και περιοχές, ενώ θα καταγράφει τους κλάδους που η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει ή θα απαγορεύει.

Καθώς πρόκειται για τον πρώτο κανονισμό που αφορά επενδύσεις στο εξωτερικό, θα ενσωματώσει τους ισχύοντες κανόνες και θα ορίζει τις διαδικασίες έγκρισης των επενδύσεων, τη χρηματοδότηση, την κατανομή των κερδών και τις φορολογικές πολιτικές.

Επενδύσει, που αποφέρουν κοινωνικό και οικονομικό όφελος και είναι συμβατές με την πρωτοβουλία για τον δρόμο του μεταξιού θα ενθαρρύνονται, ενώ αδιέξοδες και παράλογες επενδύσεις θα αποθαρρύνονται και θα ρυθμίζονται με αυστηρό τρόπο. Ο κανονισμός θα προβλέπει την τιμωρία των επενδυτών που παραβιάζουν την εγχώρια και ξένη νομοθεσία.

Οι κινεζικές άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό εκτινάχθηκαν 44,1% πέρυσι, φθάνοντας τα 170 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.