Quantcast
«Σαπουνόπερα» χαρακτηρίζει τις διαρροές για τον Φιγιόν ο επικεφαλής του επιτελείου του - enikonomia.gr
share

«Σαπουνόπερα» χαρακτηρίζει τις διαρροές για τον Φιγιόν ο επικεφαλής του επιτελείου του

δημοσιεύτηκε:

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Φρανσουά Φιγιόν κατήγγειλε σήμερα αυτό που αποκάλεσε «σαπουνόπερα» διαρροών στα μμε με σκοπό να πλήξουν τις προοπτικές του συντηρητικού υποψηφίου να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Μπρινό Ρετεγιό, συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν, απέρριψε τα νέα δημοσιεύματα των μμε που αφήνουν να εννοηθεί ότι υπήρξε σύγκρουση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, λέγοντας πως οι δικηγόροι του Φιγιόν θα συναντήσουν τους δικαστές που διεξάγουν έρευνα για τις υποθέσεις του πρώην πρωθυπουργού.

«Είναι σαφές πως πρόκειται για ενορχηστρωμένες διαρροές», δήλωσε ο εκπρόσωπος στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. «Συρόμαστε σε μια σαπουνόπερα».

Ο Ρετεγιό έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από αναφορές των μμε σύμφωνα με τις οποίες οι δικαστές διεύρυναν τη δικαστική έρευνα για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που κατέβαλε ο Φιγιόν στη σύζυγό του Πενελόπ και στα παιδιά του καθώς και για τις δραστηριότητες του γραφείου του που παρείχε συμβουλές σε επιχειρήσεις.

«Είναι πρόβλημα όταν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων… αλλά δεν είναι αυτή η περίπτωση του Φρανσουά Φιγιόν», είπε ο Ρετεγιό, ο οποίος είπε πως αυτή η τμηματική δημοσίευση φτηνών ισχυρισμών εκτροχιάζει τον προεκλογικό ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων.

Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα για τον Φιγιόν ανέφερε χθες πως η έρευνα διευρύνθηκε ώστε να συμπεριλάβει υποψίες ότι πλαστά έγγραφα παρουσιάστηκαν για να δικαιολογήσουν την απασχόληση μελών της οικογένειας του Φιγιόν.

Επιπλέον, η Le Canard enchaine, η εφημερίδα που αποκάλυψε αρχικά ότι ο Φιγιόν μπορεί να κατέβαλε στην οικογένειά του μεγάλα ποσά δημόσιου χρήματος για εικονική εργασία, ανέφερε στην τελευταία έκδοσή της πως ένας λιβανέζος δισεκατομμυριούχος κατέβαλε σε μια εταιρία ιδιοκτησίας του Φιγιόν 50.000 δολάρια το 2015 προκειμένου να διευθετήσει συναντήσεις γνωριμίας με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Total TOTF. PA Πατρίκ Πουγιάν.

Μέχρι στιγμής δεν είναι διαθέσιμο κάποιο σχόλιο από την Total.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.