Quantcast
Κίνα: Περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για τις ξένες επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Κίνα: Περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για τις ξένες επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για τις ξένες επενδύσεις προανήγγειλε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας. Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Σουν Τζιγέν δήλωσε ότι αναθεωρείται ο κατάλογος του 2015 με τους κλάδους για την υλοποίηση ξένων επενδύσεων και πως με την αναθεώρηση θα καταργηθεί η υποχρέωση ότι οι ξένες επενδύσεις πρέπει να έχουν τη μορφή κοινοπραξίας, ενώ θα καταργηθούν και οι περιορισμοί για τα ποσοστά των μετοχών (των ξένων επενδυτών) σε ορισμένους τομείς.

Ο Σουν διέψευσε δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι οι ξένοι επενδυτές θα υποχρεούνται να μεταφέρουν τεχνολογία σε αντάλλαγμα για την πρόσβασή τους στην αγορά, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει απαίτηση για υποχρεωτική μεταφορά τεχνολογίας από τους ξένους επενδυτές με βάση την τρέχουσα νομοθεσία και τις ρυθμίσεις της Κίνας».

Η Κίνα ενθαρρύνει πάντα την ανταλλαγή τεχνολογίας και τη συνεργασία μεταξύ εγχώριων και ξένων εταιρειών, αλλά οι όροι συνεργασίας τους (προκύπτουν) από την πρακτική της αγοράς και δεν πρέπει να θεωρούνται ως υποχρεωτική μεταφορά τεχνολογίας», πρόσθεσε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.